Frankfurdi vaatamisväärsused

Frankfurdi vaatamisväärsused: Top 14 vaatamisväärsust

Kas oled valmis avastama Frankfurdi varjatud aardeid? See linn, tuntud oma rahvusvaheliste finantskeskuste ja pilvelõhkujate poolest, pakub palju enamat kui esmapilgul paistab. Eestlastele, kes armastavad reisida ja uusi kultuure avastada, on Frankfurt täis unikaalseid vaatamisväärsusi, mis pakuvad rikkalikku ajaloo- ja kultuurielamust.

Selles artiklis sukeldume sügavale Frankfurdi kõige põnevamatesse kohtadesse. Alustame ajaloolisest Römerist ja lõpetame kauni Frankfurt am Maini botaanikaaia juures. Iga vaatamisväärsus on eriline oma loo ja ilu poolest. Seega, haarake kohvi ja asuge teele meie virtuaalsele ekskursioonile Frankfurti!

1. Römer

Frankfurdi vaatamisväärsused

Ajaloolise vaimuga majad

Frankfurdi südames asuv Römer on ikooniline sümbol, mis jutustab linna rikkalikust ajaloost. See kogum ajaloolisi hooneid on olnud Frankfurdi raekoda alates 15. sajandist. Römeri hooned on tuntud oma iseloomuliku gooti arhitektuuri poolest ning nende fassaadid on tõeline kaunitar. Kui sa astud Römerbergile, tunned justkui oleksid ajas tagasi reisinud. Hooneid ümbritsev elav turuplats annab aimu, milline oli elu keskaegses Frankfurdis.

Turuplats ja festivalid

Römerberg pole mitte ainult ajalooline imedemaa, vaid ka elav sotsiaalne keskus. Kevadel ja suvel toimub siin mitmeid festivale ja üritusi, sealhulgas kuulus Frankfurdi jõuluturg, mis meelitab külastajaid üle kogu maailma. Kui satud Römerbergi õigel ajal, võid osa saada traditsioonilistest saksa pidustustest ja nautida kohalikke hõrgutisi.

Römeri siseruumid

Römeri hooned pole mitte ainult väljast kaunid, vaid ka seest täis ajaloolisi aardeid. Hoones asuv Kaisersaal ehk Keisrite saal on muuseum, kus on eksponeeritud Saksa-Rooma keisrite portreed. Saal ise on suurepärane näide keskaegsest arhitektuurist ja kunstist. Römeri siseruumides ringi jalutades saad aimu, milline oli elu sajandeid tagasi ja kuidas linn on ajaga muutunud.

2. Frankfurdi katedraal

Frankfurdi vaatamisväärsused

Katastroofidest hoolimata uhkelt püsti

Frankfurdi Katedraal ehk Kaiserdom St. Bartholomäus on monument, mis on läbi elanud nii tulekahjusid kui ka pommirünnakuid, kuid on endiselt uhkelt püsti. 14. sajandi gooti stiilis ehitis on silmapaistev oma kõrguse ja arhitektuuriliste detailide poolest. Katedraali tornist avaneb hingemattev vaade linnale, pakkudes perfektset tausta pildistamiseks.

Kunst ja ajalugu

Katedraali sees on palju ajaloolist kunsti ja reliikviaid, sealhulgas kullast altarid ja maalid, mis jutustavad piiblilugusid. Külastajad saavad osaleda giidiga ekskursioonidel, et õppida rohkem katedraali ajaloost ja selle tähtsusest Frankfurdi jaoks.

Jumalateenistused ja kontserdid

Lisaks oma arhitektuurilisele ja ajaloolisele väärtusele on Frankfurdi katedraal oluline ka religioosse ja kultuurilise keskuse poolest. Siin toimuvad regulaarselt jumalateenistused ja kontserdid, mis toovad kokku kohalikke ja turiste. Katedraali orelimuusika on eriti muljetavaldav, täites ruumi pühaliku resonantsiga.

3. Palmengarten

Botaaniline paradiis

Frankfurdi Palmengarten on imekaunis botaanikaaed, mis pakub rahu ja ilu keset linna saginat. Aastal 1871 avatud aed on koduks tuhandetele taimi liikidele kogu maailmast. Palmenhaus ehk Palmimaja on üks peamisi atraktsioone, kus saab näha eksootilisi palme ja troopilisi taimi.

Haridus ja teadus

Palmengarten ei ole ainult koht, kus nautida loodust, vaid ka hariduslik keskus. Siin toimuvad regulaarselt töötoad ja loengud, mis tutvustavad taimedega seotud teadust ja aiandust. See on ideaalne koht peredele ja kooligruppidele, kes soovivad õppida midagi uut ja põnevat.

Aastaajad ja üritused

Igal aastaajal on Palmengarten omaette elamus. Kevadel ja suvel õitsevad roosid ja muud lilled, sügisel saab nautida värvikirevaid lehti ning talvel pakub aed eksootilisi taimi ja valgusinstallatsioone. Lisaks toimuvad siin mitmed üritused, sealhulgas kontserdid ja kunstinäitused, mis teevad iga külastuse unikaalseks.

4. Main Tower

Frankfurdi vaatamisväärsused

Imelise vaatega pilvelõhkuja 

Main Tower on üks Frankfurdi kuulsamaid pilvelõhkujaid, mida tuntakse oma hingematva vaatepoolest. 200 meetri kõrgusel asuv observatoorium pakub 360-kraadist panoraamvaadet kogu linnale ja selle ümbrusele. See on ideaalne koht, kust alustada oma Frankfurdi avastamist.

Arhitektuuri ime

Hoone ise on arhitektuuriline ime, mis ühendab modernsuse ja funktsionaalsuse. Main Tower on ainus pilvelõhkuja Frankfurdis, millel on avalikult ligipääsetav vaateplatvorm. Hoone fassaad on kaetud klaasiga, mis peegeldab päikesevalgust ja muudab hoone säravaks nii päeval kui öösel.

Restoran ja kunst

Observatooriumi kõrval asub ka Main Toweri restoran, kus saab nautida gurmee eineid koos imelise vaatega. Samuti on hoones kunstigalerii, kus on eksponeeritud kaasaegne kunst ja skulptuurid. See on ideaalne koht, kus veeta õhtu, nautides kunsti, toitu ja vaadet.

5. Senckenbergi loodusmuuseum

Fossiilide ja dinosauruste muuseum

Senckenbergi loodusmuuseum on Saksamaa suurim ja üks olulisemaid loodusteaduste muuseume. Muuseumis on rikkalik väljapanek, mis hõlmab fossiile, dinosauruste skelette ja palju muud. See on ideaalne koht, kus veeta päev perega ja avastada looduse imesid.

Interaktiivsed näitused

Muuseum pakub mitmeid interaktiivseid näitusi, kus külastajad saavad õppida rohkem loodusteadustest ja ökoloogiast. Näitused on loodud nii, et need oleksid huvitavad ja harivad igas vanuses külastajatele. Lisaks on võimalik osaleda töötubades ja ekskursioonidel, mis pakuvad sügavamat arusaamist väljapandud eksponaatidest.

Erilised eksponaadid

Senckenbergi muuseum on kuulus oma eriliste eksponaatide poolest, sealhulgas maailma suurim kogum tahkete meteoriitide ja fossiilsete kalade kohta. Muuseumis on ka muljetavaldav kollektsioon linde ja imetajaid, sealhulgas haruldasi ja väljasuremisohus liike.

6. Goethe maja

Frankfurdi vaatamisväärsused

Kuulsa kirjaniku kodu

Goethe maja on Frankfurdi üks olulisemaid kultuurilisi vaatamisväärsusi, kus sündis ja kasvas üles kuulus saksa kirjanik Johann Wolfgang von Goethe. Maja on taastatud nii, nagu see oli 18. sajandil, pakkudes autentset pilku kirjaniku lapsepõlvele ja noorusele.

Ajalooline sisustus

Majas on säilinud palju originaalmööblit ja -esemeid, mis annavad aimu, milline oli elu Goetheaegses Saksamaal. Iga tuba on hoolikalt sisustatud, et peegeldada ajastu stiili ja atmosfääri. Kõige muljetavaldavam on kindlasti kirjaniku tööruum, kus Goethe kirjutas oma esimesed teosed.

Kirjandus ja kunst

Lisaks ajaloolisele väärtusele on Goethe maja ka kirjanduse ja kunsti keskus. Siin toimuvad regulaarselt loengud, näitused ja teatriesitused, mis käsitlevad Goethe elu ja loomingut. See on ideaalne koht kirjandushuvilistele, kes soovivad süveneda ühe maailma suurima kirjaniku ellu ja töösse.

7. Alte Oper

Frankfurdi vaatamisväärsused

Ajalooline ooperimaja

Alte Oper ehk vana ooperimaja on üks Frankfurdi ikoonilisi ehitisi, mis on tuntud oma kauni arhitektuuri ja suurepärase akustika poolest. 1880. aastal avatud ooperimaja on taastatud pärast Teise maailmasõja purustusi ja on nüüdseks üks linna peamisi kultuurikeskusi.

Kontserdid ja etendused

Alte Operis toimuvad regulaarselt kontserdid, ooperietendused ja balletid, mis toovad kokku nii kohalikke kui ka rahvusvahelisi artiste. Hoone suurepärane akustika ja elegantne interjöör teevad igast etendusest unustamatu elamuse. Lisaks klassikalisele muusikale on Alte Operis võimalik nautida ka kaasaegset muusikat ja teatrietendusi.

Kultuur ja haridus

Lisaks etendustele pakub Alte Oper ka mitmeid haridusprogramme ja töötoad, mis on suunatud noortele ja täiskasvanutele. Need programmid aitavad tutvustada muusika- ja teatritarkusi ning arendada loomingulisi oskusi. Alte Oper on seega mitte ainult meelelahutuskoht, vaid ka kultuuriline ja hariduslik keskus.

8. Städeli muuseum

Oluline kustimuuseum

Städeli muuseum on üks Saksamaa olulisemaid kunstimuuseume, mille kollektsioon hõlmab üle 700 aasta kunsti ajalugu. Muuseumis on esindatud nii Euroopa meistriteosed kui ka kaasaegne kunst, pakkudes rikkalikku ja mitmekesist kunstielamust.

Meistriteosed ja näitused

Städeli muuseumi kollektsioonis on esindatud sellised suurmeistrid nagu Rembrandt, Vermeer, Monet ja Picasso. Lisaks püsikollektsioonile toimuvad muuseumis regulaarselt ajutised näitused, mis tutvustavad uusi ja põnevaid kunstisuundi. Iga külastus Städeli muuseumisse on unikaalne ja rikastav kogemus.

Haridus ja üritused

Muuseum pakub ka mitmeid haridusprogramme ja töötubasid, mis on suunatud erinevatele vanuserühmadele ja huvigruppidele. Need programmid aitavad süvendada teadmisi kunstist ja arendada loomingulisi oskusi. Lisaks toimuvad muuseumis regulaarselt loengud, seminarid ja kunstinäitused, mis pakuvad süvitsi minevat arusaamist kunstimaailmast.

9. Eiserner Steg

Frankfurdi vaatamisväärsused

Raudne sild

Eiserner Steg ehk Raudne sild on üks Frankfurdi tuntumaid maamärke, mis ühendab linna põhja- ja lõunaosa üle Maini jõe. 19. sajandil ehitatud jalakäijate sild pakub suurepäraseid vaateid linnale ja jõele, olles ideaalne koht jalutuskäiguks ja pildistamiseks.

Armastuse lukud

Sild on tuntud ka oma armastuse lukkude poolest, mida paarid siia kinnitavad, et tähistada oma armastust ja pühendumust. Iga lukk on unikaalne ja kannab endas erilist tähendust. Jalutades mööda Eiserner Stegi, saad osa tuhandetest armastuslugudest, mis on jäänud siia igaveseks.

Valguse mäng

Eiserner Steg on eriti kaunis õhtul, kui sild ja selle ümbrus on valgustatud. Valguse mäng jõe peal loob maagilise atmosfääri, mis on ideaalne romantiliseks jalutuskäiguks või lihtsalt linna ilu nautimiseks. Sild on ka populaarne koht päikeseloojangu vaatamiseks, pakkudes hingematvaid vaateid.

10. Museumsufer

Frankfurdi vaatamisväärsused

Muuseumide paradiis

Museumsufer ehk Muuseumide kallas on Frankfurdi kultuuriline süda, kus asuvad linna tähtsaimad muuseumid ja kunstigaleriid. Siin on võimalik külastada mitmeid erinevaid muuseume, mis pakuvad rikkalikku ja mitmekesist kunstielamust.

Kunst ja kultuur

Museumsuferil asuvad muuseumid katavad laia valikut teemasid ja kunstisuundi, alates antiikajast kuni kaasaegse kunstini. Näiteks on siin võimalik külastada Saksamaa filmimuuseumi, kommunikatsioonimuuseumi ja arhitektuurimuuseumi. Iga muuseum pakub unikaalset ja rikastavat kogemust.

Üritused ja festivalid

Museumsufer on ka populaarne koht mitmete kultuuriliste ürituste ja festivalide jaoks. Igal aastal toimub siin Museumsuferfest, mis toob kokku linna elanikud ja turistid, et nautida muusikat, kunsti ja toidukultuuri. See on ideaalne aeg külastada Frankfurti ja kogeda linna kultuurilist mitmekesisust.

11. Frankfurdi loomaaed

Frankfurdi vaatamisväärsused

Looduse oaas

Frankfurdi loomaaed on üks vanimaid ja suurimaid loomaaiasid Saksamaal, pakkudes kodu tuhandetele loomadele üle kogu maailma. Aastal 1858 avatud loomaaed on ideaalne koht peredele ja loodushuvilistele, kes soovivad näha eksootilisi loomi ja õppida nende kohta rohkem.

Haridus

Loomaaed on mitte ainult koht, kus näha loomi, vaid ka hariduslik ja teaduslik keskus. Siin toimuvad regulaarselt haridusprogrammid ja töötoad, mis tutvustavad looduskaitse ja bioloogia teemasid. Loomaaed osaleb ka mitmetes rahvusvahelistes looduskaitseprojektides, mida on võimalik toetada oma külastusega.

Loomade heaolu

Frankfurdi loomaaed on pühendunud loomade heaolule ja nende elupaikade parendamisele. Loomaaia kaasaegsed ekspositsioonid on loodud nii, et need jäljendavad loomade loomulikke elupaiku ja pakuvad neile parimat võimalikku hoolt. Külastajad saavad näha loomi nende loomulikus keskkonnas ja õppida rohkem nende käitumisest ja elustiilist.

12. Hauptwache

Linna süda

Hauptwache on üks Frankfurdi peamisi keskusi, kus ristus vanasti mitmed tähtsad teed ja tänavad. Tänapäeval on see elav kohtumispaik, mis ühendab endas ajaloolise ja modernse arhitektuuri. Hauptwache on populaarne koht, kus alustada oma linna avastamist, pakkudes suurepäraseid võimalusi ostlemiseks ja einestamiseks.

Ajalooline hoone

Hauptwache ise on ajalooline hoone, mis on olnud mitu korda ümber ehitatud ja renoveeritud. Hoone on säilitanud oma barokkstiilis fassaadi, olles silmapaistev arhitektuuriline mälestusmärk. See on ideaalne koht, kus peatuda ja nautida tass kohvi, samal ajal imetledes linnaelu.

Ostlemine ja meelelahutus

Hauptwache piirkond on ka tuntud oma ostlevõimaluste poolest. Siit leiad nii tuntud kaubamajad kui ka väikesed butiigid, mis pakuvad laia valikut kaupu ja teenuseid. Lisaks on siin palju restorane, kohvikuid ja baare, kus saab nautida kohalikku ja rahvusvahelist kööki.

13. Zeil (ostutänav)

Frankfurdi vaatamisväärsused

Frankfurdi ostutänav

Zeil on Frankfurdi peamine ostutänav, mis ulatub Hauptwache ja Konstablerwache vahel. Tuntud oma laia valiku kaupluste ja kaubamajade poolest, on Zeil ideaalne koht ostlemiseks ja linnaeluga tutvumiseks. Tänav on jalakäijatele sõbralik ja pakub suurepäraseid võimalusi nii kohalikele kui ka turistidele.

Kaubamajad ja butiigid

Zeilil asuvad mitmed kuulsad kaubamajad, sealhulgas MyZeil ja Galeria Kaufhof, mis pakuvad laia valikut kaupu ja teenuseid. Lisaks on siin palju väiksemaid butiike ja poode, kus saab leida unikaalseid ja stiilseid tooteid. Zeil on tõeline ostuparadiis, kus igaüks leiab midagi oma maitsele.

Kohvikud ja restoranid

Pärast väsitavat ostlemispäeva on Zeilil palju võimalusi puhata ja nautida maitsvat einet. Tänaval asuvad mitmed kohvikud ja restoranid, mis pakuvad laia valikut toite ja jooke. Siin saab nautida nii kohalikke hõrgutisi kui ka rahvusvahelist kööki, tehes iga ostlemiskülastuse veelgi meeldivamaks.

14. Frankfurt am Maini Botaanikaaed

Frankfurdi vaatamisväärsused

Looduse varjupaik

Frankfurt am Maini Botaanikaaed on rahulik oaas linnasüdames, kus saab nautida looduse ilu ja mitmekesisust. Aed asub Palmengarteni pargis ja pakub kodu üle 5000 taime- ja liigiroa, sealhulgas haruldaste taimede kollektsioonidele.

Avastamine ja õppimine

Botaanikaaed on ideaalne koht, et õppida rohkem taimede elust, nende kasvukeskkonnast ja kaitsest. Siin toimuvad regulaarselt ekskursioonid ja haridusprogrammid, mis on suunatud nii lastele kui ka täiskasvanutele. Botaanikaaed pakub rahulikku keskkonda avastamiseks ja õppimiseks.

Rõõm silmadele

Botaanikaaed on tuntud ka oma ilu poolest, pakkudes külastajatele imelisi vaateid ja lõhnu. Aias on mitmeid teemasid, sealhulgas roosiaed, alpi aed, troopiline mets ja palju muud. Külastajad saavad nautida rikkalikku värvi- ja tekstuurivalikut ning veeta aega looduse keskel.

Kokkuvõtteks

See oli vaid väike ülevaade Frankfurdi mitmekesisest kultuurist ja vaatamisväärsustest. Linna avastamisel on veel palju põnevaid kohti ja tegevusi, mis ootavad külastajaid. Loodetavasti see artikkel inspireerib sind lisama Frankfurt oma reisiplaanidesse ja avastama seda imelist linna ise!  Soovime sulle meeldivat ajaveetmist ja unustamatuid elamusi Frankfurdis!

Scroll to Top