Maailma kõige ebatavalisemad hotellid

Maailma kõige ebatavalisemad hotellid: maga iglus, vee all või puu otsas!

Kas olete kunagi unistanud ärkamisest, kus akna taga ujuvad rahulikult mööda eksootilised kalad või kus hommikukohvi võib teile ulatada kaelkirjak? Või ehk on teie unistustes peidus soov ööbida kohtades, mis tunduvad otsekui teisest maailmast – olgu selleks siis lumest loss, soolast ehitatud palee või puu otsa peidetud pesa? 

Tänapäeva maailmas ei ole need stseenid pelgalt fantaasia, vaid reaalsus, mida saab kogeda maailma kõige ebatavalisemates hotellides. Reisimine avardab meelt, kuid nendes hotellides peatudes laieneb ka meie arusaam võimalikust. 

Selles artiklis rändame läbi kümne kõige ebatavalisema hotelli üle maailma, kus iga ööbimine on omaette seiklus. Paki oma kohvrid ja valmistu avastama majutuskohti, mis pakuvad enamat kui lihtsalt katust pea kohal – need on unistuste sihtkohad, mis viivad sind otse fantaasia ja tegelikkuse piirile.

1. Kakslauttanen Arctic Resort, Soome

Kakslauttanen Arctic Resort, Soome

Põhjapolaarjoone lähedal, Soome Lapimaal asuv Kakslauttanen Arctic Resort on tuntud oma maagiliste klaasist iglude poolest, mis pakuvad ööbijatele võimalust imetleda tähistaevast ja virmalisi mugavalt oma voodist. 

See põhjamaine peidupaik, ümbritsetud lõputute metsade ja lumiste väljadega, võimaldab külalistel kogeda tõelist talvemaad. Iglud on ehitatud erilise termoklaasiga, mis hoiab siseruumi soojana ka äärmuslikult madalatel temperatuuridel, samal ajal pakkudes selget vaadet taevale. 

Lisaks igludele pakub resort ka traditsioonilisemaid palkmaju ning võimalust osaleda mitmesugustes talvistes tegevustes, nagu kelgusõit, suusatamine ja isegi jääkalapüük, muutes selle ideaalseks sihtkohaks seiklushimulistele reisijatele, kes otsivad midagi tõeliselt erakordset.

2. Conrad Maldives Rangali Island, Maldiivid

Conrad Maldives Rangali Island, Maldiivid

Asudes kristallselgete vetega Maldiivi saartel, pakub Conrad Maldives Rangali Island kogemust, mis on võrreldamatu mis tahes teise luksusresordiga. Kuulus oma veealuse restorani ja hiljuti avatud veealuse sviidi poolest, pakub see hotell külalistele võimalust ööbida otse ookeani südames. 

Kahe meetri sügavusel veepinna all asuv sviit “The Muraka” on tehnoloogiliselt arenenud meistriteos, mis pakub 180-kraadiseid panoraamvaateid korallrifile ja selle elanikele. Külalistel on võimalik uinuda vaadates haid, värvikirevaid kalu ja muud mereelu liuglemas otse nende akende taga. Peale selle pakub resort ka spaateenuseid, veesporti ja erakordset külalislahkust, mis teeb sellest tõelise põgenemispaiga paradiisi otsijatele.

3. Treehotel, Rootsi

Treehotel, Rootsi

Rootsi põhjaosas Harads’i külas asuv Treehotel viib ööbimiskogemuse sõna otseses mõttes uuele tasemele, pakkudes majutust puude latvades. Iga “puumaja” on disainitud unikaalse teemaga, mis ühendab modernse arhitektuuri ja looduse ilu. 

Üks kuulsamaid majakesi on Peegelkuubik, mis peegeldab ümbritsevat metsa, muutudes peaaegu nähtamatuks. Teine märkimisväärne on UFO-kujuline maja, mis pakub fantastilist elamust eriti noorematele külalistele. Treehotel pakub täielikku rahu ja privaatsust, samas kui igast majakesest avanevad avarad vaated põhjamaisele metsale ja jõele. 

Lisaks ainulaadsele majutusele pakub hotell ka võimalust nautida Põhja-Rootsi kööki ja mitmesuguseid tegevusi, nagu kanuusõit, matkamine ja talvel isegi koerarakendiga sõitmine, muutes selle ideaalseks puhkuseks looduse armastajatele.

4. Hobbit Motel, Uus-Meremaa

Hobbit Motel, Uus-Meremaa

Uus-Meremaa Waikato piirkonnas asuv Hobbit Motel on tõeline pärl “Sõrmuste isanda” ja “Kääbiku” filmisarjade fännidele. Motell on osa Woodlyn Parkist, mis on inspireeritud Peter Jacksoni filmide kuulsatest hobbiti urgudest. 

Motelli välimus on kavandatud nii, et see sulanduks looduslikult ümbritseva maastikuga, pakkudes külalistele võimalust elada nagu hobbitid — maa alla kaevatud ümarate uste ja akendega kodudes. Iga üksus on sisustatud soojalt ja kodusemalt, sealhulgas käsitsi valmistatud mööbel ja dekoratiivesemed, mis edasiandvad Keskmise Maa võlu. 

Lisaks unikaalsele majutusele pakub Hobbit Motel ka võimalust uurida läheduses asuvaid Waitomo koopaid ja nautida Uus-Meremaa maalilist loodust. See on ideaalne puhkepaik neile, kes otsivad midagi erilist ja tahavad oma reisi ajal tunda end osana oma lemmikfilmide maailmast.

5. The Manta Resort, Tansaania

The Manta Resort, Tansaania

The Manta Resort asub Tansaania idüllilisel Pemba saarel ja pakub ühte kõige erakordsemat majutuskogemust maailmas — ujuvat veealust tuba. See ainulaadne sviit asub rannikust umbes 250 meetri kaugusel ja koosneb kolmest korrusest, millest üks asub vee all. 

Alumisel tasandil asuv magamistuba pakub põrandast laeni aknaid, mis avanevad otse korallrifile, võimaldades külalistel vaadelda rikkalikku mereelu privaatselt ja mugavalt. Ülemisel tasandil on päikeseterrass, kust avanevad hingematvad vaated India ookeanile ja tähistaevale. 

The Manta Resort ei paku mitte ainult unikaalset majutust, vaid ka rahulikku põgenemist, kus saab nautida spaateenuseid, snorgeldamist, sukeldumist ja kultuurilisi tegevusi, nagu kohalike külade külastused. See on tõeliselt eriline sihtkoht, mis pakub meeldejäävat puhkust nii seiklusjanulistele kui ka neile, kes otsivad lõõgastust.

6. Palacio de Sal, Boliivia

Palacio de Sal, Boliivia

Palacio de Sal, mis asub Boliivia lääneosas maalilisel Salar de Uyuni soolatasandikul, on maailma esimene hotell, mis on peaaegu täielikult ehitatud soolast. Hotelli seintest kuni mööblini — kõik on valmistatud kohalikust soolast, mis annab sellele asutusele omanäolise ja sürreaalse välimuse. 

Hotell pakub luksuslikke tubasid, mille minimalistlik disain rõhutab looduslikku materjali ilu. Lisaks on hotellis soolast valmistatud golfiväljak ja soolaravila, mis pakub erinevaid spaateenuseid, kasutades kohaliku soola tervendavaid omadusi. 

Palacio de Sal asub ühes maailma kõige ainulaadsemas looduslikus keskkonnas, pakkudes külastajatele võimalust imetleda lõputuid soolavälju ja öösel selget tähistaevas. 

See on tõeliselt ainulaadne kogemus, mis ühendab kohaliku kultuuri ja looduslikud imed, pakkudes külastajatele nii mugavust kui ka seiklust.

7. Giraffe Manor, Keenia

Giraffe Manor, Keenia

Giraffe Manor asub Keenia pealinnast Nairobist vaid lühikese autosõidu kaugusel ja on üks maailma kõige fotogeenilisemaid hotelle. See eksklusiivne butiikhotell on tuntud oma residentsete Rothschildi kaelkirjakute poolest, kes tihti külastavad hommikusöögi ajal, pikkades kaelades akendest sisse sirutades, otsides maiustusi. 

Maja ise on 1930. aastate stiilis elegantne hoone, mis pakub külastajatele luksuslikku ja personaalset kogemust, kombineerides ajaloolist võlu kaasaegse mugavusega. Lisaks kaelkirjakutele saavad külalised kogeda Kenia rikkalikku loodust ja kultuuri, külastades lähedalasuvaid looduskaitsealasid või osaledes safari seiklustes. 

Giraffe Manor pakub unustamatut peatumist neile, kes otsivad midagi erakordset – võimalust lähedalt suhelda ühe Aafrika kõige armastatumate loomadega unikaalses ja luksuslikus keskkonnas.

8. SiloStay, Uus-Meremaa

SiloStay, Uus-Meremaa

SiloStay, asudes Uus-Meremaa Lõunasaare Banks Peninsula piirkonnas, on innovaatiline majutuskoht, mis pakub ainulaadset elamust ööbides spetsiaalselt ümber ehitatud teraviljasilo sees. 

Iga silo on kujundatud funktsionaalseks ja stiilseks iseseisvaks eluruumiks, pakkudes kõiki modernseid mugavusi nagu kööginurk, vannituba ja isegi tööruum. Sisustuses on kasutatud kõrgkvaliteetseid materjale ja minimalistlikku disaini, rõhutades tööstuslikku esteetikat. 

SiloStay ei ole mitte ainult majutuskoht, vaid ka keskkonnateadlik ettevõtmine, kasutades säästvaid tehnoloogiaid nagu päikeseenergia. See pakub ideaalset põgenemist neile, kes otsivad privaatsust ja rahu looduse keskel, samuti on see suurepärane lähtepunkt piirkonna avastamiseks, olles lähedal nii vaatamisväärsustele kui ka matkaradadele. 

SiloStay ühendab endas uuenduslikkuse, mugavuse ja keskkonnasõbralikkuse, luues meeldejääva ja omanäolise peatuspaiga.

9. Capsule Value Kanda, Jaapan

Capsule Value Kanda, Jaapan

Capsule Value Kanda asub Jaapani pealinnas Tokyos ja pakub kapselhotelli ainulaadset kogemust, mis on eriti populaarne üksikreisijate ja eelarveteadlike turistide seas. Iga kapsel on piisavalt suur, et mahutada ühe inimese magamiskoht, ja on varustatud põhiliste mugavustega nagu televiisor, WiFi-ühendus ja ühiskasutatavad vannitoafunktsioonid. 

See hotell pakub privaatsust ja isiklikku ruumi minimaalses formaadis, mis on ideaalne neile, kes vajavad lihtsalt ööbimiskohta linna uurimise vahepeal. Kapselhotellid on tuntud oma funktsionaalsuse ja efektiivsuse poolest, pakkudes turvalist ja mugavat ööbimist südalinna keskel väga mõistliku hinnaga. 

Capsule Value Kanda on suurepärane näide Jaapani innovatiivsest lähenemisest ruumi ja disaini kasutamisele, pakkudes unikaalset kogemust neile, kes soovivad kogeda midagi tõeliselt erinevat.

10. Icehotel, Rootsi

Icehotel, Rootsi

Icehotel Rootsis Jukkasjärvis on tõeline kunstiteos, mis on igal aastal üles ehitatud jääst ja lumest, pakkudes külastajatele unustamatut ööbimiskogemust Arktika ringkonnas. Alates 1989. aastast on Icehotel meelitanud külastajaid üle maailma oma pidevalt muutuva disaini ja skulptuuridega, mida igal hooajal loovad erinevad kunstnikud. 

Temperatuurid hotelli sees püsivad miinus viie ja miinus kaheksa kraadi Celsius vahel, kuid pakutakse sooje magamiskotte ja spetsiaalset riietust, et tagada külaliste mugavus. Lisaks magamistubadele on hotellis jääbaar, jääkabel ja mitmed jääga seotud tegevused nagu jääskulptuuride valmistamise töötoad ja põhjavalguse tuurid. 

Icehotel ei ole lihtsalt koht ööbimiseks, vaid pigem elamus, mis ühendab kunsti, kultuuri ja looduse imet, pakkudes külastajatele võimalust näha ja kogeda midagi täiesti ainulaadset.

Kokkvõtteks

Ükskõik, kas valite ööbida jäähotellis, mille seinad ja mööbel sulavad kevade saabudes, või eelistate magada veealuses sviidis, kus ookeani elanikud on teie ainsad naabrid, pakub iga siin käsitletud hotell midagi enamat kui pelgalt majutus – need pakuvad elamusi, mis rikastavad teie reisi ja jäävad meelde terveks eluks. 

Nendes ebatavalistes hotellides viibimine ei ole lihtsalt ööbimine, vaid pigem osalemine loovuse, inseneritöö ja kujutlusvõime piiride nihutamises. Need hotellid ei ole lihtsalt peatuspaigad, vaid sihtkohad ise, mis muudavad iga reisi unustamatuks seikluseks. 

Kui reisimine on avastamine, siis nendes kohtades peatudes avastate maailma, mis on täis imesid ja võimalusi.

Scroll to Top