Mida teha New Yorgis

Mida teha New Yorgis?

New York, tuntud ka kui “Suur Õun,” on linn, mis pakub lõputult võimalusi avastamiseks. Olgu see ajaloolised paigad, maailmakuulsad muuseumid või elavad linnaosad – New York on tõeline reisija unistus. 

Selles põhjalikus juhendis jagame teiega parimaid näpunäiteid ja tegevusi, mida New Yorgis teha, et veeta meeldejääv ja sisukas puhkus.

Loe edasi, et avastada New Yorki võlud!

1. Külasta Vabadussammast ja Ellis Islandi

Mida teha New Yorgis

Pole midagi ikoonilisemat kui Vabadussammas, mis on vabaduse ja lootuse sümbol. See monument on tervitanud miljoneid immigrante, kelle jaoks see tähistas uut algust Ameerikas. Vabadussamba külastus on mitte ainult visuaalne maiuspala, vaid ka ajalooline õppetund.

Ekskursioon algab tavaliselt Battery Parkist, kust saate praami Vabadussamba saarele ja Ellis Islandile, mis oli USA peamine immigratsioonijaam aastatel 1892–1954. Ellis Islandi muuseum annab ülevaate miljonite immigrantide elust ja teekonnast.

Kui te planeerite külastust, ärge unustage eelnevalt piletid broneerida, sest need võivad kiirelt otsa saada. Samuti tasub varuda piisavalt aega, et saaks rahulikult ringi vaadata ja nautida nii ajaloolisi eksponaate kui ka imelist vaadet Manhattani siluetile.

2. Uuri Metropolitan Museum of Art’i

Metropolitan Museum of Art, tuntud ka kui Met, on üks maailma suurimaid ja prestiižsemaid kunstimuuseume. Muuseumis on üle kahe miljoni teose, mis hõlmavad erinevaid ajastuid ja kultuure. Alates Vana-Egiptuse kunstist kuni kaasaegsete meistriteosteni – iga kunstihuviline leiab siit midagi meelepärast.

Et külastusest maksimum võtta, soovitame planeerida mitu tundi, sest ainult nii on võimalik nautida erinevaid püsiekspositsioone ja ajutisi näitusi. Muuseum pakub ka audio giide ja ekskursioone, mis annavad põhjalikuma ülevaate teostest ja nende loojatest. Lisaks kunstile on Meti hoone ise arhitektuuriline meistriteos, mis väärib samuti imetlust.

3. Jaluta mööda Central Parki ja naudi sealset loodust ning kunsti

Mida teha New Yorgis

Central Park on New Yorgi roheline oaas, mis pakub rahu ja vaikust keset linna siginat-saginat. See 843 aakri suurune park on täis erinevaid vaatamisväärsusi – alates romantilistest sildadest ja aiastest kuni suurte niitudeni, kus saab piknikku pidada. Kui olete kunstiarmastaja, siis tasub kindlasti külastada pargis asuvaid skulptuure ja monumente, nagu Alice Imedemaal ja Bethesda Terrace.

Central Park on ideaalne koht, kus veeta päev jalutades, rattaga sõites või lihtsalt loodust nautides. Pargis toimuvad regulaarselt ka kontserdid ja teatrietendused, mis pakuvad meelelahutust igale maitsele. Ärge unustage kaasa võtta piknikukorv ja nautida pargi idüllilist atmosfääri koos lähedastega.

4. Vaata mõnda etendust Broadwayl

Broadway on tuntud kui maailma teatripealinn ja õigustatult – siit leiab maailma parimad etendused ja muusikalid. Broadwayl on midagi igale maitsele, olgu selleks klassikalised muusikalid nagu “The Phantom of the Opera” või kaasaegsed hitid nagu “Hamilton”.

Enamasti on etendustele piletid üsna kallid, kuid tasub otsida sooduspakkumisi ja viimase hetke pileteid, mida saab sageli osta poole hinnaga. Lisaks tasub enne etendust tutvuda arvustustega ja valida selline lavastus, mis teid kõige rohkem kõnetab.

5. Imetle vaateid Empire State Building’ust

Mida teha New Yorgis

Empire State Building on üks New Yorgi kõige ikoonilisemaid hooneid ja pakub hingematvaid vaateid linnale. 86. ja 102. korruse vaateplatvormidelt avaneb vaade, mis ulatub miilide kaugusele. Kui tahate vältida pikki järjekordi, siis soovitame külastada hommikul või hilisõhtul, kui rahvast on vähem.

Lisaks vaateplatvormidele on hoones ka mitmeid ekspositsioone, mis jutustavad selle ajaloo ja ehituse kohta. Ära unusta ka suveniiripoode, kust leiad mälestusesemed, mis meenutavad seda erilist külastust.

6. Koge Times Square’i sära öösel

Mida teha New Yorgis

Times Square on koht, mis tõeliselt elavneb öösel, kui kõik neoonreklaamid ja LED-ekraanid süttivad. See on koht, kus kohtuvad turistid ja kohalikud, et nautida linna melu, tänavakunstnikke ja elavat atmosfääri. Times Square on ka paljude maailmakuulsate sündmuste toimumiskoht, nagu uusaastaööl toimuv pallilangetus.

Kui soovite tõeliselt nautida Times Square’i võlu, siis tasub siin veeta mõni tund, lihtsalt ringi jalutades ja imetledes linna öiseid tuled. Samuti on siin palju poode, restorane ja kohvikuid, kus saate mõnusalt aega veeta.

7. Külasta Ameerika loodusloomuuseumi

Ameerika loodusloomuuseum on koht, kus saavad kokku teadus ja seiklus. Muuseumis on üle 33 miljoni eksponaadi, mis annavad ülevaate maailma loodusest ja ajaloost. Alates hiiglaslikest dinosauruste skelettidest kuni kosmoseuuringuteni – see muuseum pakub elamusi kõigile.

Muuseumis toimub ka palju interaktiivseid näitusi ja töötoad, mis teevad külastuse harivaks ja lõbusaks. Kui plaanite külastust, siis tasub kindlasti uurida, millised näitused ja üritused toimuvad, et saaksite oma külastusest maksimumi võtta.

8. Jaluta mööda Brooklyn Bridge’i ja naudi vaateid Manhattanile

Mida teha New Yorgis

Brooklyn Bridge on arhitektuuriline ime ja üks New Yorgi vanimaid rippsildu. Jalutuskäik üle silla pakub imelisi vaateid nii Manhattanile kui ka Brooklyni poolele. Päeval näete sillalt tuledesäras linna ja öösel pakub sild romantilist atmosfääri.

Jalutuskäik üle silla võtab umbes 30–60 minutit, sõltuvalt teie tempot. See on suurepärane võimalus nautida värsket õhku ja teha ilusaid fotosid. Ärge unustage võtta kaasa veepudelit ja mugavaid jalatseid, sest sillal võib olla üsna palju rahvast.

9. Külasta 9/11 memoriaali ja muuseumi

9/11 memoriaal ja muuseum on liigutav ja austav mälestuspaik, mis meenutab 11. septembri traagilisi sündmusi. Memoriaalis on kaks suurt basseini, mis tähistavad endiste Maailma Kaubanduskeskuse tornide kohti. Muuseumis on eksponeeritud esemete ja isiklike lugude kaudu sündmuste kroonika.

Külastus on emotsionaalne kogemus, mis pakub sügavat austust ja mõistmist tragöödia ulatuse kohta. Muuseumis on olemas ka juhendid ja giidid, kes aitavad teil paremini mõista sündmusi ja nende mõju.

10. Ostle Fifth Avenue kauplustes

Mida teha New Yorgis

Fifth Avenue on New Yorgi ostuparadiis, kus leidub luksusbrände ja tipptasemel moekauplusi. Siit leiate kõik ikoonilised moebrändid, nagu Chanel, Gucci ja Louis Vuitton, aga ka populaarseid kaubamaju nagu Saks Fifth Avenue ja Bergdorf Goodman.

Ostlemine Fifth Avenuel on elamus omaette, kus saate nautida nii maailmakuulsate disainerite loomingut kui ka avastada uusi ja põnevaid moebrände. Lisaks ostlemisele on Fifth Avenuel palju restorane ja kohvikuid, kus saate pärast pikka ostupäeva jalga puhata ja nautida maitsvat toitu.

11. Museum of Modern Art (MoMA)

Mida teha New Yorgis

Museum of Modern Art, tuntud ka kui MoMA, on kaasaegse kunsti tempel, kus saab näha maailmakuulsaid meistriteoseid ja innovatiivseid näitusi. Muuseumis on esindatud sellised kunstnikud nagu Picasso, Warhol ja Van Gogh.

MoMA on ideaalne koht, kus veeta päev kunstiga tutvudes ja uusi inspiratsiooni allikaid avastades. Lisaks püsiekspositsioonile pakub muuseum ka ajutisi näitusi, mis tutvustavad kaasaegse kunsti uusimaid suundumusi ja trende.

12. Võta ette jalutuskäik High Line parkis

High Line on ainulaadne park, mis on rajatud endisele raudteetammile. Park kulgeb läbi West Side’i linnaosa ja pakub imelisi vaateid linnale ja Hudsoni jõele. High Line on tuntud oma kaasaegse disaini ja roheluse poolest, mis loovad rahuliku atmosfääri keset linnamelu.

Jalutuskäik High Line’il on elamus omaette, kus saate nautida nii loodust kui ka linna arhitektuuri. Pargis toimub ka palju üritusi ja näitusi, mis pakuvad meelelahutust igale maitsele.

13. Külasta New Yorgi avalikku raamatukogu

Mida teha New Yorgis

New Yorgi avalik raamatukogu on arhitektuuriline pärl ja kultuurikeskus, kus saab nautida nii raamatukogude vaikust kui ka põnevaid näitusi ja üritusi. Raamatukogu hoone on tuntud oma suurejoonelise arhitektuuri ja rikkalike kollektsioonide poolest.

Raamatukogus on palju lugemisalasid ja uurimistöö ruume, kus saate nautida rahulikku ja inspireerivat atmosfääri. Lisaks raamatutele pakub raamatukogu ka digitaalseid ressursse ja tööriistu, mis teevad uurimistöö ja lugemise veelgi mugavamaks.

14. Vaata Knicks’i või Yankees’i mängu

Mida teha New Yorgis

New York on spordifännide paradiis, kus saab nautida maailmatasemel sporti. Külastage Madison Square Gardenit ja vaadake New York Knicksi korvpallimängu või minge Yankee Stadiumile, et nautida New York Yankeesi pesapallimängu.

Spordimängud on suurepärane võimalus kogeda ehtsat New Yorgi atmosfääri ja toetada kohalikke meeskondi. Lisaks mängule pakuvad staadionid ka palju meelelahutusvõimalusi ja suupisteid, mis teevad külastuse veelgi nauditavamaks.

15. Uuri Chelsea Market’i toidukohti ja poode

Chelsea Market on toidukultuuri ja ostlemise mekka, kus leidub parimad maitsed ja põnevad poed. Turg pakub laias valikus toidukohti, mis pakuvad nii rahvusvahelisi kui ka kohalikke roogasid. Lisaks toidule leidub turul ka palju käsitööpoode ja butiike, kus saate leida unikaalseid kingitusi ja suveniire.

Chelsea Market on ideaalne koht, kus veeta päev sõprade ja perega, nautides head toitu ja avastades uusi ja põnevaid oste. Turg pakub ka palju üritusi ja töötubasid, mis teevad külastuse veelgi meeldejäävamaks.

Kokkuvõtteks

Mida teha New Yorgis

New York on linn, mis pakub lõputult avastamisrõõmu ja elamusi. Selle juhendi abil saate planeerida oma reisi nii, et see oleks täis meeldejäävaid hetki ja uusi kogemusi. Olgu teie kirg kunst, ajalugu, ostlemine või sport – New Yorkis leidub midagi igale maitsele.

Kui soovite veelgi rohkem inspiratsiooni ja nõuandeid, kuidas oma reisi New Yorki planeerida, siis võtke meiega ühendust. Meie eksperdid aitavad teil koostada täiusliku reisiplaani, mis vastab just teie soovidele ja vajadustele.

Nautige oma reisi ja avastage kõik, mida New Yorkil on pakkuda!

Scroll to Top