Mida teha Washingtonis

Mida teha Washingtonis? Avasta Washingtoni võlud

Washington, D.C. on linn, mis on täis ajalugu, kultuuri ja avastusi. Kui otsid inspiratsiooni oma järgmise reisi jaoks, siis siin on midagi erilist just sulle. Olgu see rikkalik muuseumide valik, kaunid pargid või ajaloolised monumendid – Washington pakub midagi igale maitsele.

Lugege edasi, et teada saada, mida Washingtonis teha, ja planeerige oma unustamatu reis!

1. Külasta Smithsoniani muuseume, sealhulgas rahvuslikku õhu ja kosmose muuseumi

Mida teha Washingtonis

Smithsoniani muuseumid on Washingtonis tõeline pärl. Neil on üks maailma suurimaid muuseumikomplekse, kus leidub midagi igale huvilisele. Üks populaarsemaid on kindlasti Rahvuslik Õhu ja Kosmose Muuseum.

Seal saab näha autentseid kosmoselaevu, lennukeid ja palju muud. Lapsed ja täiskasvanud saavad õppida kosmose avastamise ajaloost ja tulevikust. Lisaks sellele on muuseumi külastamine tasuta, mis teeb sellest suurepärase koha perepäeva veetmiseks.

Muuseumide kompleksis on ka palju teisi põnevaid ekspositsioone. Näiteks Rahvuslik Ameerika Ajaloo Muuseum pakub sügavamat ülevaadet Ameerika Ühendriikide ajaloost. Siit leiate näitusi, mis hõlmavad kõike alates poliitikast kuni popkultuurini, pakkudes rikkalikku ja mitmekesist kogemust.

2. Jaluta ümber Rahvusliku Malli

Rahvuslik Mall on laiaulatuslik park, mis ühendab mitmeid Washingtoni tähtsamaid monumendid ja muuseumid. Jalutuskäik sellel alal on nagu ajarännak – siin leiate kuulsad monumendid nagu Lincolni Mälestusmärk ja Washingtoni Monument. See on ideaalne koht piknikuks või rahulikuks jalutuskäiguks.

Rahvuslik Mall on eriti kaunis kevadel, kui kirsipuud õitsevad. See on populaarne sihtkoht nii turistidele kui ka kohalikutele elanikele, kes tulevad siia nautima looduse ilu ja ajaloolist atmosfääri. Lisaks sellele toimuvad siin tihti avalikud üritused ja festivalid, mis lisavad kohale veelgi rohkem elu ja sära.

3. Uuri ajalugu Ameerika Ajaloo Muuseumis

Mida teha Washingtonis

Rahvuslik Ameerika Ajaloo Muuseum on koht, kus saab süübida Ameerika minevikku. Siin saab näha tuhandeid ajaloolisi esemeid ja dokumente, mis jutustavad loo riigi kujunemisest. Näitused hõlmavad erinevaid teemasid, alates revolutsioonist kuni 20. sajandi popkultuurini.

See muuseum on suurepärane koht, kus veeta terve päev. Ekspositsioone on nii palju, et igaüks leiab midagi huvitavat. Peredele on muuseumis spetsiaalsed lasteprogrammid, mis muudavad ajaloo õppimise lõbusaks ja interaktiivseks.

4. Võta ette ekskursioon Kapitooliumis

Mida teha Washingtonis

Kapitoolium on Ameerika Ühendriikide valitsuse süda ja see on üks muljetavaldavamaid hooneid Washingtonis. Kapitooliumi ekskursioon annab võimaluse näha, kus tehakse olulisi seadusi ja otsuseid. Ekskursioonil saab külastada Senati ja Esindajatekoja saale ning imetleda hoone arhitektuuri.

Ekskursioonid on tasuta, kuid soovitatav on eelnevalt registreeruda. Kapitooliumis on ka külastuskeskus, kus saab rohkem teada hoone ajaloost ja funktsioonidest. See on unustamatu kogemus, mis annab sügavama mõistmise Ameerika poliitilisest süsteemist.

5. Külasta Valge Maja välispiire

Mida teha Washingtonis

Valge Maja on ikooniline hoone, mis on olnud USA presidendi residents alates John Adamsi ajast. Kuigi hoonesse sisse pääsemine võib olla keeruline, on Valge Maja välispiiride külastamine siiski väärt kogemus. Siin saate teha mälestusväärseid fotosid ja tunda end osana ajaloolisest hetkest.

Välispiirde juures on sageli ka meeleavaldusi ja üritusi, mis annavad aimu Ameerika poliitilisest elust. Valge Maja lähedal asuvad ka mitmed teised huvitavad kohad, nagu Lafayette Park ja Ellipse, kus saab nautida loodust ja vaadata monumente.

6. Naudi kunsti Rahvuslikus Kunstimuuseumis

Rahvuslik Kunstimuuseum on kultuurihuviliste paradiis. Siin on rikkalik kollektsioon kunstiteoseid alates renessansist kuni tänapäeva kunstini. Muuseumis on kaks peahoonet – ida ja lääne tiib, mis majutavad erinevaid kunstikogusid.

Läänetiivas on esindatud Euroopa ja Ameerika kunst alates keskajast kuni 19. sajandini. Idatiib keskendub modernsele ja kaasaegsele kunstile, sealhulgas abstraktsele kunstile ja skulptuuridele. Muuseumis korraldatakse sageli ka ajutisi näitusi, mis lisavad külastamisele veelgi rohkem väärtust.

7. Osale Arlingtoni kalmistul toimuval vahimeeste vahetustseremoonial

Mida teha Washingtonis

Arlingtoni Rahvuslik Kalmistu on austusavaldus kõigile neile, kes on andnud oma elu teenistuses riigile. See on rahulik ja pühalik koht, kus saab mõtiskleda ajaloo ja vapruse üle. Vahimeeste vahetustseremoonia on üks olulisemaid sündmusi, mida siin näha saab.

Tseremoonia toimub iga tunni järel ja see on liikuv ja austav kogemus. Lisaks tseremooniale saab kalmistul näha mitmeid mälestusmärke ja monumente, sealhulgas Tundmatu Sõduri Hauakambrit ja JFK igavest tuld.

8. Jaluta Georgetowni ajaloolistes tänavates ja külasta butiike

Mida teha Washingtonis

Georgetown on üks vanimaid ja ajaloolisemaid piirkondi Washingtonis. Jalutuskäik selle linnaosa kitsastel tänavatel viib teid tagasi ajas. Siin leiad kaunid telliskivist majad, butiigid ja kohvikud. Georgetowni kanal on ideaalne koht rahulikuks jalutuskäiguks või paadisõiduks.

Lisaks ajaloolistele vaatamisväärsustele on Georgetown tuntud ka oma elava ööelu ja restoranide poolest. Siit leiad mitmeid trendikaid söögikohti ja baare, kus saab nautida õhtusööki ja head seltskonda.

9. Veeda lõõgastav päev Washingtoni botaanikaaias

Washingtoni Botaanikaaed on roheline oaas keset linna. Siin saab nautida erinevaid taimeliike ja lilli kõikjalt maailmast. Botaanikaaias on mitmeid erinevaid sektsioone, sealhulgas troopiline aed, kaktuseaed ja roosiaed.

Botaanikaaed on ideaalne koht lõõgastumiseks ja looduse nautimiseks. Siin korraldatakse sageli ka harivaid üritusi ja töötubasid, mis pakuvad võimalust õppida rohkem taimede ja aianduse kohta.

10. Koge elavaid etendusi Kennedy Keskuses

Mida teha Washingtonis

Kennedy Keskus on Washingtoni kultuurielu süda. Siin toimuvad mitmesugused etendused, alates ballettidest ja ooperitest kuni kontsertide ja teatrilavastusteni. Keskuse programm on mitmekesine ja pakub midagi igale maitsele.

Üks populaarsemaid sündmusi Kennedy Keskuses on iga-aastane Kennedy Center Honors, mis tunnustab panust Ameerika kultuuri. Lisaks etendustele on keskuses ka kunstinäitused ja haridusprogrammid, mis rikastavad külastajate kogemust veelgi.

11. Külasta Rahvuslikku Loodusmuuseumi ja vaata kuulsat Sinist Teemanti

Rahvuslik Loodusmuuseum on koht, kus saab avastada maailma looduse imesid. Siin on tohutu kollektsioon eksponaate alates dinosauruste luudest kuni vääriskivide ja mineraalideni. Üks muuseumi kuulsamaid eksponaate on Sinine Teemant, mis on üks maailma suurimaid ja ilusamaid teemante.

Muuseum pakub ka mitmeid interaktiivseid näitusi, mis teevad õppimise lõbusaks ja kaasahaaravaks. Peredele on muuseumis spetsiaalsed lasteprogrammid, mis muudavad looduse avastamise põnevaks ja harivaks.

12. Tee jalutuskäik Tidal Basini ääres

Mida teha Washingtonis

Tidal Basin on kaunis veekogu, mis on eriti populaarne kevadel, kui kirsipuud õitsevad. Jalutuskäik Tidal Basini ääres on rahulik ja romantiline kogemus. Siin saab nautida kauneid vaateid ja teha unustamatuid fotosid.

Lisaks kirsipuuõitele on Tidal Basini ääres ka mitmeid kuulsaid monumente, sealhulgas Thomas Jeffersoni Mälestusmärk ja Martin Luther King Jr. Mälestusmärk. Need ajaloolised paigad pakuvad suurepärast võimalust õppida rohkem Ameerika ajaloost ja kultuurist.

13. Uuri Aafrika-Ameerika ajaloo ja kultuuri rahvusmuuseumi

See muuseum on pühendatud Aafrika-Ameerika ajaloo ja kultuuri tähistamisele. Siin saab õppida rohkem Aafrika-Ameerika kogukonna panusest Ameerika Ühendriikidesse. Muuseumis on rikkalik kollektsioon esemeid, fotosid ja dokumente, mis jutustavad loo võitlustest ja saavutustest.

Muuseumi ekspositsioonid on liigutavad ja inspireerivad, pakkudes sügavat mõistmist Aafrika-Ameerika kogemusest. See on koht, kus saab tähistada mitmekesisust ja õppida rohkem Ameerika ühiskonna erinevatest tahkudest.

14. Külasta loomaaeda

Mida teha Washingtonis

Washingtoni Loomaaed on ideaalne koht, kus veeta päev perega. Siin on suur valik loomi kõikjalt maailmast, sealhulgas panda, elevandid ja lõvid. Loomaaed pakub ka harivaid programme ja töötubasid, mis muudavad loomade õppimise lõbusaks ja kaasahaaravaks.

Loomaaed on ka aktiivne osaleja loomade kaitsmise programmis, pakkudes külastajatele võimalust õppida rohkem ohustatud liikide kaitsmisest. See on suurepärane koht, kus veeta päev looduse keskel ja avastada maailma loomariigi imesid.

15. Avasta Rahvusliku Arhiivi dokumente ja esemeid, sealhulgas Ameerika iseseisvusdeklaratsiooni.

Mida teha Washingtonis

Rahvuslik Arhiiv on koduks mõnele kõige olulisemale dokumendile Ameerika ajaloos, sealhulgas Iseseisvusdeklaratsioon ja Põhiseadus. Siin saab näha originaaldokumente ja õppida rohkem nende tähtsusest Ameerika ajaloos.

Arhiivis on ka mitmeid ajutisi näitusi, mis pakuvad võimalust õppida rohkem erinevatest ajalooperioodidest ja sündmustest. See on koht, kus saab süübida ajaloosse ja saada sügavam mõistmine riigi kujunemisest.

Kokkuvõtteks

Washington, D.C. on linn, mis pakub lõputult avastamisvõimalusi. Olgu see ajalugu, kultuur või loodus – siin leidub midagi igale huvilisele. Loodan, et see juhend inspireerib teid avastama seda imeilusat linna ja nautima kõike, mida see pakub. Head reisi ja avastamisrõõmu!

Scroll to Top