Looduslikud spaad

Looduslikud spaad: Parimad kuumaveeallikad, kuhu end mõnulema viia!

Kas oled kunagi unistanud sukelduda looduslikku spaasse, kus kuumade allikate vesi rahustab keha ja meeli?

Kui jah, siis on sul vedanud! Meie planeedil on mitmeid imelisi kohti, kus saab nautida looduslikke spaateenuseid.

Selles artiklis viime teid reisile maailma parimatesse looduslikesse kuumaveeallikatesse, mis sobivad ideaalselt eestlastele ja reisihuvilistele. Loe edasi, et teada saada rohkem nende imeliste kohtade kohta!

1. Sinine Laguun, Island

Sinine Laguun, Island

Sinine Laguun on kindlasti üks maailma kuulsamaid kuumaveeallikaid. See asub Islandi lõunaosas ja on tuntud oma sinakasrohelise vee poolest, mis on täis mineraale, sealhulgas ränidioksiidi ja väävlit. Need mineraalid aitavad leevendada nahaprobleeme ja pakuvad lõõgastavat kogemust.

Sinine Laguun on geotermaalne spaa, mis asub laavaväljade keskel. Vee temperatuur on mugavalt 37-39 kraadi Celsiuse järgi aastaringselt, mistõttu on see ideaalne koht lõõgastumiseks ka kõige külmematel päevadel. Lisaks veele on siin ka saunad ja aurusaunad, kus saab nautida veelgi sügavamat lõõgastust.

Islandile reisides on Sinine Laguun kindlasti kohustuslik külastuspaik. Pole tähtis, kas otsid tervenemist või lihtsalt lõõgastust, Sinine Laguun pakub midagi igale külastajale.

2. Pamukkale, Türgi

Pamukkale, Türgi

Pamukkale Türgis on teine suurepärane koht, kus saab nautida looduslikku spaakogemust. Pamukkale tähendab türgi keeles “puuvillaloss” ja see nimi tuleneb piirkonna valgetest terrassidest, mis on moodustunud kaltsiumkarbonaadist. Need terrassid täituvad kuumade allikate veega, mis on rikkalikult mineraalide poolest ja mille temperatuur ulatub kuni 36 kraadini.

Pamukkale on olnud kuulus tervise- ja lõõgastuskeskus juba tuhandeid aastaid. Rooma ajastul ehitati siia Hierapolis nime kandev linn, mis on tänapäeval täies mahus arheoloogiline ala. Turistid saavad jalutada mööda iidseid tänavaid ja nautida samal ajal kuumaveeallikate tervendavat vett.

Pamukkale on ideaalne koht, kus saab ühendada kultuuri ja lõõgastust. Külastajad saavad nautida mitte ainult looduslikke spaasid, vaid ka ajaloohõngulist atmosfääri.

3. Banffi Kuumaveeallikad, Kanada

Banffi Kuumaveeallikad, Kanada

Kanada Banffi rahvuspark on tuntud oma hingematva looduse ja kuumaveeallikate poolest. Banffi kuumaveeallikad asuvad mägede keskel ja pakuvad suurepäraseid vaateid ümbritsevatele tippudele. Vee temperatuur jääb vahemikku 37-40 kraadi, mis teeb sellest ideaalse koha külmal talvepäeval.

Banffi kuumaveeallikad avastati esmakordselt 1883. aastal ja need on olnud populaarseks sihtkohaks sellest ajast alates. Siin saad nautida looduslikku spaakogemust, mis on täis mineraale ja tervislikke omadusi. Lisaks veele on Banffis ka mitmeid matkaradu ja muud tegevused, mis teevad sellest ideaalse sihtkoha kogu perele.

Kanadasse reisides peaks Banffi kuumaveeallikad kindlasti olema sinu külastusnimekirjas. Siin saad nautida nii looduslikku ilu kui ka lõõgastavat spaakogemust.

4. Jigokudani Ahvipark, Jaapan

Jigokudani Ahvipark, Jaapan

Jigokudani ahvipark Jaapanis on unikaalne koht, kus saad kogeda midagi tõeliselt erilist. See kuumaveeallikas on tuntud oma lumeahvide poolest, kes armastavad end kuumades vetes mõnulemas käia. Jigokudani tähendab tõlkes “põrguorg”, viidates piirkonna auravatele allikatele ja karmile talveilmale.

Jigokudani ahvipark asub Japani Nagano prefektuuris ja on avatud aastaringselt. Kuigi ahvide vaatlemine on peamine atraktsioon, võivad ka inimesed nautida lähedal asuvaid kuumaveeallikaid. Vesi on täis mineraale ja selle temperatuur ulatub 40 kraadini, pakkudes lõõgastavat kogemust.

Kui soovid kogeda midagi unikaalset ja lõõgastavat, siis Jigokudani ahvipark on kindlasti külastamist väärt. Siin saad nautida looduslikku spaakogemust koos lumiste mägede ja sõbralike ahvidega.

5. Ma’ini Kuumaveeallikad, Jordaania

Ma'ini Kuumaveeallikad, Jordaania

Ma’ini kuumaveeallikad Jordaanias on tuntud oma tervendavate omaduste poolest. Need allikad asuvad sügaval Jordaani orus ja on külastajatele avatud aastaringselt. Vee temperatuur jääb vahemikku 45-60 kraadi ja see on täis mineraale, mis aitavad leevendada erinevaid terviseprobleeme.

Ma’ini kuumaveeallikad on olnud siin juba tuhandeid aastaid ja neid kasutati isegi kuningas Herodese aegadel. Täna saavad turistid nautida looduslikku spaakogemust luksuslikes hotellides ja kuurortides, mis asuvad allikate lähedal.

Jordaaniasse reisides on Ma’ini kuumaveeallikad kindlasti külastamist väärt. Siin saad nautida lõõgastavat spaakogemust ja avastada Jordaania kaunist loodust.

6. Chena Kuumaveeallikad, Alaska, USA

Chena Kuumaveeallikad, Alaska, USA

Alaska Chena kuumaveeallikad on ideaalne koht, kus saab nautida looduslikku spaakogemust keset metsikut loodust. Need allikad avastati esmakordselt 1905. aastal ja on sellest ajast alates olnud populaarne sihtkoht. Vee temperatuur jääb vahemikku 35-45 kraadi ja see on täis mineraale, mis aitavad lõdvestada lihaseid ja leevendada stressi.

Chena kuumaveeallikad asuvad Alaska metsikutes mägedes, pakkudes külastajatele suurepäraseid vaateid ja mitmeid välitegevusi. Lisaks kuumaveeallikatele saab siin nautida ka matkamist, kalastamist ja isegi virmaliste vaatlemist.

Reis Alaskasse poleks täielik ilma külastuseta Chena kuumaveeallikatesse. Siin saad nautida looduslikku spaakogemust ja avastada Alaska metsikut ilu.

7. Ojo Caliente Allikad, New Mexico, USA

 Ojo Caliente Allikad, New Mexico, USA

USA New Mexico osariigis asuvad Ojo Caliente allikad on tuntud oma tervendavate omaduste poolest. Need allikad on olnud siin juba tuhandeid aastaid ja neid on kasutanud nii põlisrahvad kui ka tänapäeva turistid. Vesi on täis mineraale, sealhulgas ränidioksiidi, raua ja väävli, mis aitavad leevendada erinevaid terviseprobleeme.

Ojo Caliente allikad asuvad kaunis kõrbe keskkonnas ja pakuvad mitmeid spaateenuseid, sealhulgas massaaže ja joogatunde. Siin saad nautida lõõgastavat spaakogemust ja avastada New Mexico kaunist loodust.

Kui otsid rahulikku ja tervendavat kohta, siis Ojo Caliente allikad on ideaalne sihtkoht. Siin saad nautida looduslikku spaakogemust ja leida sisemist rahu.

8. Saturnia, Itaalia

Saturnia, Itaalia

Itaalias asuv Saturnia on tuntud oma looduslike kuumaveeallikate poolest, mis pakuvad lõõgastavat ja tervendavat kogemust. Nende allikate vesi sisaldab rikkalikult mineraale, sealhulgas väävlit, mis aitavad leevendada nahaprobleeme ja parandada vereringet.

Saturnia kuumaveeallikad asuvad kaunis Toskaana maastikus ja on olnud kuulsad juba Rooma ajastul. Turistid saavad nautida looduslikku spaakogemust, ujuda allikates ja võtta päikest kaunite vaadetega ümbritsetuna.

Reis Toskaanasse poleks täielik ilma Saturnia kuumaveeallikate külastuseta. Siin saad nautida rahulikku ja tervendavat spaakogemust keset Itaalia kaunist loodust.

9. Rotorua Kuumaveeallikad, Uus-Meremaa

Rotorua Kuumaveeallikad, Uus-Meremaa

Uus-Meremaal asuvad Rotorua kuumaveeallikad on tuntud oma geotermaalsete omaduste ja kauni looduse poolest. Need allikad asuvad vulkaanilise tegevuse tulemusena ning pakuvad külastajatele lõõgastavat ja tervendavat kogemust.

Rotorua kuumaveeallikad on olnud tuntud tervendavate omaduste poolest juba sajandeid. Turistid saavad nautida kuumaveeallikates ujumist, vulkaaniliste mudavannide võtmist ja geotermaalsete geisrite vaatlemist.

Kui otsid unikaalset ja lõõgastavat kogemust, siis Rotorua kuumaveeallikad on ideaalne sihtkoht. Siin saad nautida looduslikku spaakogemust ning avastada Uus-Meremaa kaunist loodust.

10. Thermae, Inglismaa

Thermae, Inglismaa

Inglismaa Thermae Bath Spa on kaasaegne spaa, millel on rikkalik ajalugu. See asub ajaloolises Bathi linnas ja on kuulus oma looduslike kuumaveeallikate poolest. Vesi sisaldab rikkalikult mineraale, sealhulgas kaltsiumi ja magneesiumi, mis aitavad leevendada lihasevalu ja parandada vereringet.

Thermae Bath Spa pakub mitmeid spaateenuseid, sealhulgas massaaže, iluhooldusi ja joogatunde. Siin saad nautida lõõgastavat spaakogemust ja avastada Bathi ajaloolist linna.

Reis Inglismaale poleks täielik ilma Thermae Bath Spa külastuseta. Siin saad nautida rahulikku ja tervendavat spaakogemust ajaloolises keskkonnas.

11. Aix-les-Bains, Prantsusmaa

Aix-les-Bains, Prantsusmaa

Prantsusmaal asuv Aix-les-Bains on tuntud oma kuumaveeallikate poolest, mis pakuvad lõõgastavat ja tervendavat kogemust. Need allikad sisaldavad rikkalikult mineraale, sealhulgas väävlit ja kaltsiumi, mis aitavad leevendada erinevaid terviseprobleeme.

Aix-les-Bains kuumaveeallikad asuvad kaunis Alpide piirkonnas ja pakuvad külastajatele mitmeid spaateenuseid, sealhulgas massaaže ja iluhooldusi. Lisaks saab siin nautida kaunite vaadetega ümbritsetud basseine ja lõõgastuda rahulikus keskkonnas.

Reis Prantsusmaale poleks täielik ilma Aix-les-Bains kuumaveeallikate külastuseta. Siin saad nautida rahulikku ja tervendavat spaakogemust keset kaunist loodust.

12. Széchenyi Termid, Ungari

Széchenyi Termid, Ungari

Ungaris asuvad Széchenyi termid on Euroopa suurimad ja kuulsamad kuumaveeallikad. Need allikad asuvad Budapestis ja pakuvad külastajatele lõõgastavat ja tervendavat kogemust. Vesi sisaldab rikkalikult mineraale, sealhulgas kaltsiumi ja magneesiumi, mis aitavad leevendada lihasevalu ja parandada vereringet.

Széchenyi termid pakuvad mitmeid spaateenuseid, sealhulgas massaaže, iluhooldusi ja saunasid. Siin saad nautida lõõgastavat spaakogemust ja avastada Budapestis ajaloolist linna.

Reis Ungarisse poleks täielik ilma Széchenyi termide külastuseta. Siin saad nautida rahulikku ja tervendavat spaakogemust ajaloolises keskkonnas.

Kokkuvõtteks

Ükskõik, kas eelistad Islandi siniseid laguune või Itaalia kuumaveeallikaid, on igal spaakohal midagi erilist pakkuda. Need spaad mitte ainult ei aita lõdvestuda, vaid pakuvad ka mitmeid muid tervisehüvesid.

Kui oled valmis avastama maailma parimaid looduslikke spaasid, siis ära oota kauem. Planeeri oma järgmine reis ja vali üks neist imelisetest sihtkohtadest. 

Scroll to Top